Παιδική κάρτα βατραχάκι με στόμα που ανοιγοκλείνει

Μια απλή ιδέα για να φτιάξετε μια παιδική κάρτα.

Οι χειροποίητες κάρτες είναι μια κατασκευή που μπορείτε να κάνετε ευχάριστα με τα παιδιά σας. Πολύ διασκεδαστικές είναι οι κάρτες με πρόσωπα ή ζωάκια που ανοιγοκλείνουν το στόμα τους.  Τα βασικά υλικά που χρειάζεστε είναι απλά χρωματιστά χαρτόνια, κόλλα για χαρτί, ψαλίδι και μολύβι.

Δείτε για παράδειγμα πως να φτιάξετε ένα τέτοιο βατραχάκι:Θα χρειαστείτε δύο χρωματιστά φύλλα χαρτόνι (το ένα να είναι πράσινο) ίδιων διαστάσεων.


Διπλώστε το πράσινο χαρτί στην μέση. Κατόπιν με ένα ψαλίδι κάντε μια εγκοπή στο κέντρο του χαρτιού, όπως φαίνεται στο διπλανό σχήμα. Όσο πιο μεγάλη είναι η εγκοπή τόσο μεγαλύτερο θα είναι το στόμα.

Χωρίς να ξεδιπλώσετε το χαρτί, διπλώστε τις δυο γωνίες τις εγκοπης, όπως φαίνεται στο σχήμα.


Τώρα ξεδιπλώστε το χαρτί και πιέστε το προσεχτικά, από την πίσω πλευρά, ώστε να ξεπεταχτεί το "στόμα".

Ζωγραφίστε γύρω από το στόμα ένα βατραχάκι και κόψτε το περίγραμμα της ζωγραφιάς σας με το ψαλίδι.
Πάρτε το δεύτερο χαρτί και διπλώστε το στη μέση όπως πριν. Κατόπιν ανοίξτε το και κολλήστε στην μέση το βατραχάκι έτσι ώστε να μπορεί να διπλώνει.

Ζωγραφίστε τα μάτια του βατράχου, γράψτε το μήνυμά σας μέσα στο στόμα ή και έξω από τη φιγούρα και η κάρτα σας είναι έτοιμη.

Ιδέα: Μπορείτε να κάνετε την εγκοπή  τεθλασμένη γραμμή έτσι ώστε να μοιάζει σαν να φαίνονται και τα δόντια του προσώπου!